B@B ONDERWIJS

Diensten

Proces en Trajectbegeleiding   [Lees meer]
Professionaliseringsopgaven   [Lees meer]
Ontwerpsessies   [Lees meer]

Coaching in Leiderschap

De persoonlijke coaching van B@B Onderwijs is ontspannen, open en doortastend. Ons uitgangspunt is dat iedereen over een kleurrijk palet aan talenten en kwaliteiten beschikt. Door middel van coaching kunnen tijdelijke blokkades worden opgeheven. We begeleiden, ondersteunen en motiveren waar nodig, en uiteindelijk bepaalt iedereen zelf of de geboden kans ook een succes wordt.

Hier volgt een kleine selectie van de methodes en technieken die B@B onderwijs bij coaching mogelijk kan inzetten:

Kernkwaliteiten Daniel Ofman bespreekt in zijn boek ”Bezieling en kwaliteit in organisaties” hoe zinvol het is om mensen aan te spreken op hun kernkwaliteiten. Hierdoor kan in organisaties nieuwe creativiteit en daadkracht ontstaan. Via diverse ingangen in het model leren mensen zichzelf beter kennen, zowel de positieve als minder positieve kanten, hoe de kernkwaliteiten beter te benutten en leren te balanceren.

Systeemdenken Het systeemdenken is een manier om anders en beter waar te nemen en vormt de basis voor helder denken en communiceren. Teams en individuen functioneren altijd als (onderdeel van) een sociaal systeem. De manier waarop mensen denken, bepaalt in hoge mate de wijze waarop zij met elkaar omgaan en samenwerken.

Creatiespiraal De creatiespiraal van Marius Knoope laat zien welke stappen genomen moeten worden om van een echte wens naar een haalbare werkelijkheid te komen. Hiermee toont hij aan dat wensen realiseren geen kwestie is van een knop omdraaien, maar dat het een proces is dat serieus genomen moet worden.

Creatiespiraal
RSS
Mobiel  06 150 024 45E-mail  info@bb-onderwijs.nl